Monday, 3 September 2012

MERDEKA 55 DI BUKIT JALIL

tak terlambat rasanya,
nak wish HAPPY BIRTHDAY untuk Malaysia.
happy birthday.
dan harapnya kemerdekaan ini,
akan terus berkekalan jadi milik kita bersama.
insyaAllah.

alhamdulillah,sempena Hari Kemerdekaan yang ke55 ni,
saya dan hampir 2100 bakal cikgu seluruh negara telah mencatat sejarah.
*sejarah untuk diri sendiri je*
apa dia?
HUMAN GRAPHIC untuk Sambutan Hari Kemerdekaan 55.
bertempat di Stadium Nasional Bukit Jalil, 31 Ogos 2012.

sejak 23 Ogos,kami semua telah memulakan latihan.
dan untuk memudahkan pengurusan,
kami ditempatkan di kolej kediaman di UPM, Serdang.

ni teman serumah yang amat kepoh selama 9 malam :)


















led ni lah yang kami usung hampir 10 hari..


















dan alhamdulillah,
inilah hasilnya titik peluh dan penat lelah kami semua.
congratulations to all IPGM and KIKRBY's students.

MERDEKA 55.yes,i am one of them!


ucapan PM. it's nice,I think..


















twitter ;)































cool tak?
huuu..
ini lah pengorbanan kami untuk negara.
=.=
cuti raya terpaksa dipendekkan sebab ni.
tapi,pengalaman ini banyak ajar saya dan kawan-kawan.
bak kata Encik Tahir,ini pembelajaran luar kelas.
and,yes.
we learnt a lot from this.
___________________________________________________________________

tapi biasa lah kan.
tak semua benda sempurna,kan?
ada kecewa yang terselit di hati kami.
pasti lagi best,kalau surau yang disediakan,
setanding dengan seat yang ada dalam stadium tu.
pasti lagi ohsem,kalau segala lagu-lagu tu,
dihentikan ketika hampir waktu maghrib.
pasti lagi indah,kalau semua yang ada,sama-sama leh jemaah untuk Maghrib.
pasti.pasti.pasti.

tahniah untuk yang masih ingat tanggungjawab,
pada Dia yang meminjamkan nikmat  kemerdekaan ni pada kita.
walaupun terpaksa solat di kaki lima,di bawah tangga.
walaupun digelakkan sebagai pocong dan hantu.
insyaAllah,Allah pandang segala usaha kita bersama.

32 nota kecil:

  1. wah, cikgu ! maen Komputer komputer skang-eh silap, LED. heheh, tahniah cikgu.

    ReplyDelete
  2. tahniah, hebat tu..

    InsyaAllah...Allah sentiasa ada

    ReplyDelete
  3. amboi cikgu...mari cnie xtaw pun..haha

    ReplyDelete
  4. Tahniah buat kamu semua! :)

    ReplyDelete
  5. @anasyg,yelah.cikgu skrg dh moden taw ^^,

    ReplyDelete
  6. @ky,terima kasih.betul2,Dia ada bersama kita :)

    ReplyDelete
  7. @piko,org tak tny,takkan nk bgtau :P

    ReplyDelete
  8. Selamat Hari Merdeka..
    Singgah sini n follow..

    ReplyDelete
  9. @yuyu,Selamat Hari Merdeka jgk.thanks yer :)

    ReplyDelete
  10. Bagusla kalau aktiviti yang awak buat ni bawa banyak pengajaran, sebab tu yang paling penting sebenarnya ^__^

    ReplyDelete
  11. @arham,alhamdulillah..syukur pd Dia sbb bg peluang :)

    ReplyDelete
  12. Bestnye!! Sumpah jelez. Mesti korang amat bangga kan. Tahniah :-)

    ReplyDelete
  13. alhamdulillah..
    sebenarnye,mula2 mcm malas sngt sbb cuti raya kena cut,tpi ble tgok hsilnye,snyum jgk ^^,

    ReplyDelete
  14. @zuhaida,selamat hari merdeka jgk :)

    ReplyDelete
  15. Best betul dapat terlibat dengan benda macm nie. Boleh jumpa ramai kawan.

    ReplyDelete
  16. @Lizzie,btul2.dpt pngalaman bru :)

    ReplyDelete
  17. wah!!!!

    jeles tengok...aritu x pi..

    menarik!

    taniah!

    ReplyDelete
  18. @zul,laa..knp tak pi?huuu..anyway,thanks :D

    ReplyDelete
  19. eee.. bestnyer orang tu leh join this event.. kite tengok kat TV je la sambil layan tetamu.. huhuhu..

    ReplyDelete
  20. besttu.. sesuatu yang diingati sampai bila2.. kenangan terindah...
    betoi gaktu alangkah indahnyer masa orang merancang pembangunan stadium itu mengambil kira itu semuakan.. selalu terlepas pandang...

    ReplyDelete
  21. @ida,best jgk tpi pnt skit lah.org tu pun best jgk,duk mlayan tetamu.tetamu tu kn pmbawa rezeki ^^,

    ReplyDelete
  22. @cho,insyaAllah.kenangan terindah.btul2,kdg2 kita sibuk kejar pmbgunan infrastruktur smpai terlepas pndg pmbgunan ummah :)

    ReplyDelete
  23. wah!!! ia sangat2 cool :) terbaekkk

    ReplyDelete
  24. @boni,thanks :D

    @zila,a'ah.sronok,pengalaman baru nie :)

    ReplyDelete
  25. kenapalah kita tak jumpa kat sana yea ... ramai giler...sesak..memang tak jumpa pon huhuu

    ReplyDelete
  26. @dkna,tulah.kalau tak bleh jmp kwn baru ;)

    @atiqah,nmpk kt mne ye?tak tgur pun.huuuu...

    ReplyDelete
  27. erh. ptot nmpak mcm kenal je kat tv1 mse tuh . hehehe

    ReplyDelete
  28. @mishter,amboi..ni msti terlambai-lambai dpn tv ari tu kn?huu..

    ReplyDelete

 

CERITA CINTA CIKGU Copyright © 2012 Design by Ipietoon Blogger Template